Jeugdopleiding kleiduiven schieten

Schietcentrum Vulpes Vulpes biedt sinds 2016 de mogelijk om als jeugdlid mee te doen met de jeugdtrainingen op de zondagochtend. De training begint meestal om 11.45 uur en duurt tot ongeveer 13.00/13.30 uur. De trainingen zijn bedoeld voor jeugdleden van 14 t/m 20 jaar. Tijdens deze training is er aandacht voor veiligheid, veilig omgaan met het wapen, schiethouding en de techniek van het schieten. De trainingen worden gegeven door Freek Bennema en Jan Leen en Anja Korteweg. Menno Hollander (skeet) en Klaas Jansen (trap) helpen ook regelmatig mee.

De jeugd heeft de toekomst

Er wordt momenteel getraind met twee jeugdgroepen. Er is een groep gevorderde jeugdschutters. Deze vijf schutters trainen vooral voor bepaalde wedstrijden. Ze willen hun techniek nog meer verbeteren en oefenen in het schieten van moeilijkere duiven. De tweede groep is voor de meer beginnende kleiduivenschutter. Op het moment trainen daar 4 schutters. In deze groep wordt begonnen met het  aanleren van een juiste schiethouding en het toepassen van de juiste technieken.

Mocht je een keer willen komen mee trainen, dan kan dat. De kosten voor een training zijn €10,- Dit is inclusief patronen. Geef het van te voren wel even door aan de beheerder of één van de genoemde instructeurs.